Guide

Den ultimative guide til sikkerhedsspejle

Vi har alle set dem et eller andet sted, om end det er i et stormagasin, på et gadehjørne eller på arbejdspladsen, så giver buede spejle os ofte et kugleformet fiskeøjeperspektiv på omgivelserne. Men hvad er disse spejle egentligt og hvad er de til?

Disse konvekse sikkerhedsspejle er designet med sikkerhed for øje. Et konvekst sikkerhedsspejl giver ofte et fremragende udsyn på steder, vi normalt ikke ville kunne se, uanset om det er rundt om et hjørne eller bag hylderne i en butik.

Trafikspejle

Sikkerhedsspejle

Butiksspejle

Truckspejle

Hvordan fungerer de?

Der findes flere forskellige typer af konvekse spejle. Nogle har samme facon som kontaktlinser og giver dig mulighed for at se et større synsfelt end et fladt spejl. Andre spejle er kuppelformede og er komplette halvkugler, der giver et endnu større synsfelt. Dette virker på grund af den måde lyset afspejles i dem.

Et fladt spejl kaster lyset tilbage i én retning, mens et afrundet spejl kaster lyset tilbage i mange retninger. På samme måde som det runde øjeæble giver dig mulighed for at se ud af øjenkrogene og ikke kun ligefrem, afspejler et konvekst spejl et bredt synsfelt, der viser os ting, vi ikke ville se bare ved at se os omkring.

Hvorfor er det vigtigt at kunne se disse steder? Øget udsyn er alt afgørende, så vi kan beskytte os mod ulykker og andre grimme trusler.

De beskytter dig mod ulykker

Hvis du nogensinde har arbejdet i en lagerbygning, ved du, at der ofte bruges tungt maskineri. Lad os sige, at en mand kører op og ned ad gangene med en gaffeltruck. Hvis et konvekst spejl er installeret på væggen eller i loftet, vil han kunne se, når der kommer nogen rundt om hjørnet, så han kan stoppe og undgå, at de kommer til skade.

Sikkerhed i trafikken er endnu et sted, hvor de finder anvendelse. Du har sikkert set disse spejle installeret på lyskurve. Dette giver bilister mulighed for at se fodgængere og cykelstier, så de kan tjekke blinde vinkler, før de drejer. Af samme grund kan de bruges i indkørsler for at afsløre, hvad der er bag en og rundt om hjørnet, før man bakker ud.

De beskytter mod tyveri

Hele spejlkupler kan findes i stormagasiner og på tankstationer for at give ekspedienten et øget udsyn over hele området. Dette afslører eventuelle butikstyve i deres forsøg på diskret at tage ting ned af hylderne. Sommetider er den øgede overvågning nok til at afskrække kriminelle, før ugerningen sker.

Konvekse spejle har mange praktiske anvendelser i udvidelse af synsfeltet. Vælg den der er bedst for din bolig eller virksomhed.

Hvad er fordelen ved en spejlkuppel med bred synsvinkel?

Spejlkupler med vidvinkeleffekt er fantastisk nyttige i butikker og forretninger, da de leverer op til 360 graders udsyn over et område.

Konvekse sikkerheds- og butiksspejle er ligesom spejlkupler med vidvinkeleffekt et foretrukket valg i butikker, lagerbygninger og kontorer, fordi de tilbyder øget synlighed af gange og kunder. De er også at foretrække af følgende grunde:

  • De er lette at justere og er lavet af polymere i høj kvalitet.
  • De fleste er resistente over for UV-stråler, hvilket gør dem yderst egnet til udendørs brug.
  • Den fabriksgaranti, der som standard følger med mange spejle, byder på yderligere beskyttelse mod skade.
  • De er forskellige både i størrelse og pris, så de er overkommelige for de fleste.

Tag spejlets konstruktion i betragtning

Hele spejlkupler, der også fås som halv– og kvartkupler, fastgøres i loftet, eller hvor to vægge mødes (afhængigt af den ønskede højde kan de også ophænges). På grund af det vide udsyn fra spejlkuplen kan man se hvert eneste hjørne af lokalet, hvilket fører til bedre overordnet sikkerhed. En spejlkuppel med vidvinkeleffekt har ikke blot den perfekte facon til at give fuldt udsyn, den er også fremstillet af et hærdet akrylmateriale, hvilket til en vis grad gør den slagsikker.

Den panoramiske spejlkuppel, der tilbydes af Daresco / MIRAC, er et eksempel på fremragende håndværk. Den leverer 360 graders udsyn, og dens slagfaste akryloverflade gør den egnet til ekstrem brug. Desuden kan den installeres direkte på en flad overflade eller hænges fra loftet med en nylonsnor

UV-bestandighed, der er ideel til udendørs brug

Hvis du er på udkig efter en spejlkuppel, der skal placeres udendørs, skal du vælge en, der byder på UV-bestandighed og et vejrbestandigt ydre. Hvis du sætter et spejl op udenfor, som ikke er beregnet til denne form for brug, risikerer du at garantien frafalder, og at du ender med at skulle udskifte hele spejlet.

Kort sagt er køb af en spejlkuppel med vidvinkeleffekt en fremragende måde, hvorpå du kan holde styr på alt, hvad der foregår i virksomheden eller boligen. Husk at spejlkuplen er konstrueret med høje standarder og er designet for de forhold, den skal bruges under, samt at den leveres med en garanti, der dækker det hele.

Butikstyve undgår opmærksomme ekspedienter

Foruden kameraer og andre sikkerhedsforanstaltninger er en opmærksom butiksekspedient butikstyvens fjende. Ekspedienter der er på dupperne og er opmærksomme, vil få en potentiel butikstyv til at tænke sig om, før vedkommende forsøger at stjæle varer. Der er ikke noget, der er bedre til at tage en kriminel på fersk gerning end et andet menneske. Hvis du eller dine medarbejdere holder et vågent øje med kunderne og går rundt i butikken, vil det ikke blot afskrække tyve, det vil også give jer mulighed for at henvende jer til andre kunder, der har brug for hjælp.

Dog har mindre butikker ofte færre medarbejdere på visse tidspunkter, og de kan ikke være flere steder på en gang. For at forbedre udsynet, skal du sørge for at butikkens layout ikke har blinde vinkler, og at midlertidige displays ikke spærrer for varerne. Som hjælp til bedre udsyn kan et af vores butiksspejle give de nødvendige overvågningsmuligheder.

De bedste steder at installere konvekse spejle

Konvekse spejle kan finde mange anvendelser på forskellige steder, men lige præcis hvor er de mest effektive?

Du har sandsynligvis set disse spejle i din dagligdag. På gaden, i butikker eller i lagerbygninger – konvekse sikkerhedsspejle er meget nyttige på mange forskellige steder. Men nøjagtigt hvor bør de placeres for at leve op til deres fulde potentiale?

Der er flere gode steder at placere konvekse spejle, så du maksimerer udsynet og øger sikkerheden, uanset hvilken type etablissement, du bruger dem i. Dog bør forskellige typer konvekse spejle placeres på forskellige steder for at sikre, at de bruges ordentligt. Her er nogle få forslag:

  • En større forretning kan bruge en spejlkuppel, der placeres midt i loftet, så man kan se alt omkring den.
  • En halv kuppel kan placeres i hjørnet, hvor væggen og loftet mødes, så den viser hele lokalet.
  • Hvis der er en blind vinkel eller et travlt hjørne, kan du undgå ulykkestilfælde ved at placere et typisk indendørs konvekst sikkerhedsspejl overfor dette hjørne.

Loftet midt i butikken

Hvis du har en butik med mange gange, der er omgivet af hylder, der er højere end gennemsnitsmennesket, er det bedste sted at installere et spejl midt i butikken, fastgjort i loftet. Høje hylder kan skjule butikstyve fra sikkerhedskameraer og butiksekspedienter. Det bedste spejl at bruge på et sted som dette er en hel spejlkuppel. Dette vil gøre det muligt for butikkens ekspedienter at se ned i hver gang med 360° udsyn. Med denne metode kan man holde øje med potentielle butikstyve uden at skulle have en medarbejder i hver gang.

Højt oppe i hjørnet

Det er ikke sikkert, du har brug for en stor spejlkuppel i visse etablissementer. Mens de er fantastiske til store områder, kan de være unødvendige i mindre lokaler. Hvis du har en mindre butik med få blinde vinkler og gange, kan et hjørnespejl være det ideelle valg. Et hjørnespejl kan dække blinde vinkler i et mindre lokale. Dette er ideelt for butiksejere, der gerne vil have et bredt udsyn, der dækker hele butikken på en gang, eller for kontorchefer, der vil holde øje med de ansatte.

Overfor et travlt hjørne

Endnu et godt sted at placere et konvekst spejl er overfor et travlt hjørne eller en blind vinkel. Hvis du har vogne eller medarbejdere, der kommer og går omkring et hjørne, kan et konvekst spejl gøre hele området mere sikkert. Et enkelt indendørs sikkerhedsspejl kan vise folk, hvem eller hvad er på vej omkring hjørnet, så man undgår potentielt farlige sammenstød. Dette er alletiders til restauranter med tjenere, der bærer rundt på mad og tallerkener, og til lagerbygninger, hvor der er masser af vogn- og gaffeltruckaktivitet.

da_DKDansk
da_DKDansk